torek, 25. maj 2010

Switch to summer 2010

Pretekli vikend se je na Slovenski obali, natančnejše v Žusterni zgodil prvi preklop na poletje(Switch to summer) na naši srfaški sceni in sicer pod okriljem Tineta Slabeta( Recharge.si) ter obalne windsurf šole (windsurfpoint.si).

Dogajanje se je pričelo v soboto ob 10. uri s tekmo v disciplini formula, ki pa sem jo nažalost zamudil zaradi mojih obveznosti v Ljubljani. Prišel sem ob 15. uri, ko se je formula ravno kočala in pričeli smo z Match race in Fun freestyle tekmo.

Pri Match race je glavni sodnik(Matevž Malej) določil pare za tekmovanje in začeli smo predtekmovanje na izpadanje. Jadralec je moral v najkrajšem možnem času presrfati od štarta mimo boje, ki je bila postavljena 50m pravokotno v veter, jo obiti z leve strani in nato nazaj skozi cilj. Startna in cilna linija je bila med spodnjo bojo in obalo(razdalija 20m). Po predtekmovanju se je zaradi slabih vetrovnih razmer glavni sodnik odločil, da prekinemo z Match race-som ter pričnemo z Fun freestyle tekmo v kateri so veljale najbolj izvirne točke na SUP ter začetniških deskah. Najbolj izviren nastop je pokazal domačin Jaka Mankoč(Đole) ter Quiksilver windsurf šola ( Žiga, Miha, Pamir, Nina).

S Fun freestyle tekmo se je tudi zaključil prvi dan tekmovalnega druženja. Po večerji- Isterska črepnja, ki so jo pripravlili organizatorji smo si lahko ogledali film Cape horn od Tineta Slabeta ali pa zaplesali/zažurali ob glasbi DJ-ja, ki je trajala do 3. ure zjutraj.

V nedeljo smo začeli dan ob 11. uri z nadaljevanjem izločilnih bojev v Match race-su v kateem sem na koncu tudi zmagal. Žal ni bilo dovolj vetra za izvedbo še ene formula tekme, vendar smo ob dobri družbi in zabavi, ki se je dogajala skozi oba dneva hitro pozabili na razmere na vodi.

 Tine je imel prezentacijo windsurf tečaja(windsurfpoint.si) v katerem so sodelovali 3. srečni mladeniči.

Obiskal nas je tudi Slovenski Surf magazin, ki je nabiral ideje za novo številko, ki bo izšla v kratkem.

Edina stvar, ki me je zmotila: Kako da si izmed množice srfačev iz Slovenije ni utegnilo uzeti vsaj en dan časa, da bi prišli pogledat na obalo in s tem podprlo tak dogodek?


Vsi skupaj smo prišli do zaključka, da so taki dogotki nujno potrebni za razvoj našega športa, ga predstavit širši javnosti, da bo mogoče kdaj postal zanimiv tudi za medije, s katerimi bi lahko omogočili našim sponzorjem pravo reklamo širši javnosti!


Žiga Korenč SLO91

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za komentar